A kor új divatszakmája, a rendezvényszervezés

Manapság egyre több olyan foglalkoztatási terület van, amelyek a modernizáció és a folyamatosan alakuló igények miatt jelentős népszerűségre tettek szert. Az egyik ilyen munkakör, vagy sokaknak hivatás a rendezvényszervezés is. Nekem is rengeteg barátom kezdett ilyen típusú képzésbe, a nővérem pedig már évek óta rendezvényszervezésben dolgozik. A feladatai nagyon szerteágazóak, a szervezés és organizálás mellett, az aprólékos díszítési munkáktól kezdve a nagyobb dekorpanelek összerakásáig szinte mindent csinál, amit az adott rendezvény – legyen az akár esküvő vagy atlétikai világbajnokság – megkövetel. Persze ehhez a legtöbb esetben az kell, hogy a helyszín előtt és után is összeálljon a brigád egy nagyobb takarításra. Sok helyszín sajnos nem készül elő megfelelően egy rendezvény befogadására, emiatt több rendezvényszervező cégről hallottam, hogy beépíti a feladatai közé a takarítást. Ez persze jobb, ha minél gyorsabb és alaposabb, így a legjobb megoldás általában az ipari takarítógép bérlés.

A cég, ahol a nővérem dolgozik mindig a Greenway Kft. oldalán keresztül bérel ipari takarítógépeket – azt mondták, nekik ők váltak be a legjobban. A nővérem is mindig nagyon lelkesen mesél a gépekről, egyszerűen imád velük dolgozni. Rengeteg típusú bérelhető gépük van, többféle méretben és különböző funkciókkal egyaránt, így mindenki megtalálhatja azokat a gépeket, melyek a legmegfelelőbbek az épp elvégzendő munkához. Az ipari takarítógépeik között vannak seprőgépek, ráülős porszívók és általános, többfunkciós takarítógépek ráülős, ráállós és gyalogkísérős fajtában is. Az oldalukon a különböző típusok külön fülek alatt érhetőek el, belelépve az egyes fülekbe pedig mindegyikről egy hosszú, részletes leírást olvashatunk. A Greenwaynek szerintem ez az egyik legnagyobb előnye – természetesen a megbízható és tökéletesen működő gépeik mellett –, hogy a honlapjuk nagyon jól érthető, jól értelmezhető és könnyen átlátható. Az egyes termékleírások egy általános bevezetővel indulnak a gépekről, majd az egyes, fontosabb tulajdonságokról kiemelten is írnak egy-egy bekezdést. Ilyenek például a főbb jellemzők, a gépek teljesítménye, vagy a tisztítási és száradási eredményesség említése. Szerintem mindenképp érdemes ezeket végigolvasni, ha az ember ipari takarítógép bérlésén gondolkozik, de ha valakinek esetleg nem lenne az ínyére való a részletes leírás az se baj, hiszen a termékinformáció alatt mintegy összefoglaló jelleggel említve van minden fontos műszaki adat egy jól átlátható és könnyen értelmezhető táblázatban. A zajszinttől kezdve az akkumulátor kapacitásán és működési idején, valamint a gép teljesítményén át a keferendszerig és kefenyomásig mindent, és tényleg mindent megemlítenek, ami fontos szempont lehet a kiválasztás során. Emellett, ha ez még nem lenne elég, a műszaki adatok alatt felsorolnak minden kiegészítő alkatrészt, ami a géphez jár vagy a géphez pluszban bérelhető.

Ami még a Greenwayt egyedülállóvá teszi, hogy a bérlésért nem kérnek kauciót, valamint a fix bérleti díj mellett vállalják a gépek finanszírozását és teljeskörű üzemeltetését, illetve ezek minden költségét is. Emellett a bérleti időszak alatt is rendkívül rugalmas a cég: mindig van lehetőség géptípust cserélni, ha kiderül, hogy az előzőleg választott valamiért nem korrelál a munkahelyi körülményekkel és a szervizelést is teljeskörűen a Greenway vállalja. Ez annyit tesz, hogy a meghibásodástól számítva garantált 24 órán belül kiérnek és ingyen és bérmentve, vagyis mindenfajta szervizköltség- és munkadíj felszámolása nélkül vállalják a gépek javítását. A honlapjukat megtekintve (hiszen kíváncsi voltam mire fel olyan lelkes a nővérem) én is azt gondolom, hogy ők a legjobb választás, ha valaki ipari takarítógépet szeretne bérelni, mert rugalmasságuknak és a széleskörű és változatos gépi felhozatalnak köszönhetően szerintem minden ágazat vagy munkatípus alkalmazni tudja a gépeiket a gyors és hatékony munkavégzés érdekében.