A Linképítés húzta ki a bajból a rendezvényszervező cégünket

A szervezőkészségem már viszonylag hamar megmutatkozott. Először persze csak kisebb családi és baráti eseményeket terveztem meg, de miután eldöntöttem, hogy ez lesz a hivatásom, már komolyabb rendezvényekre is felkértek. Egy jó nevű cégnél kezdtem a pályafutásomat. Elég jól végeztem a munkámat, keményen dolgoztam, hogy minél előbb feljebb jussak a ranglétrán. A szorgalmam meghozta a gyümölcsét: néhány év után üzleti partnerré tettek. Nem sokkal ezután kezdődtek a gondok, ugyanis fokozatosan elkezdett csökkenni a megbízások száma. Tudtam, hogy ez ellen tenni kell valamit.

Ami a marketinges hátteret illeti, nem sok mindent tettünk a dologért, ugyanis eddig nem nagyon volt rá szükség. Egy ismerősöm ajánlotta a Keresőben Elsőt, hiszen ha online marketingről van szó akkor ők a legjobbak. Segítenek összeállítani az ügyfél számára legjobb marketing csomagot, rendszeresek a konzultációk és tájékoztatások és tényleg azt nyújtják, amit ígérnek. Nem is kellett sokáig győzködni, megnéztem a weboldalukat, hogy még többet megtudjak a témáról. A Keresőben Első honlapja azonnal megtetszett. Az oldal felépítése könnyen átlátható, kreatív és praktikus. Az aloldalakon érdekes cikkek és leírások találhatóak, amelyek hasznos információkat tartalmaznak. Ezek közül jó néhányat elolvastam, mint például a Linképítés folyamatáról szóló bejegyzést is. A weboldal már meggyőzött arról, hogy kérjek egy árajánlatot de előbb még az üzlettársammal is egyeztetnem kellett.

Szerencsre ezzel sem volt gond, így kitöltöttük az űrlapot és vártuk a visszajelzést. Nem is kellett sokáig várnunk, a Keresőben Első kollégája nem sokkal az űrlap kitöltése után felhívott. Egy rövid telefonos interjún elmondtuk, hogy mivel foglalkozunk, hogy mi a problémánk és mi az elérni kívánt cél. Megbeszéltük, hogy hamarosan jelentkezni fognak, hogy ismertessék a javasolt online marketing csomagot és az árajánlatot. Nagyon izgatottak voltunk, alig vártuk belevágjunk a dologba.

Linképítés és egyéb marketing fogások

Néhány nappal a telefonos interjú után ismét jelentkezett a Keresőben Első munkatársa. Elmondta, hogy a megbeszéltek alapján a következő csomagot ajánlanák: egy kicsit felfrissítenék és tökéletesítenék a weboldalunkat, készítenének havonta néhány hasznos tartalmat és persze valamennyi Linképítés is lenne. Megbeszéltük továbbá, hogy nagyjából mikor várható látható eredmény és, hogy milyen havi költségekre számolhatunk. Megtudtuk továbbá, hogy havonta fognak küldeni értesítést, hogy lássuk hogyan alakulnak dolgok.

Nem sokat haboztunk, hanem rábólintottunk az ajánlatra, hogy minél előbb elinduljon a folyamat. Azt tudtuk, hogy nem lesz gyors a dolog, hiszen előtt elolvastunk mindent a Keresőben Első weboldalán. Egyrészt lesz egy konkurenciaelemzés és kulcsszókutatás, ami az alaplépések közé tartozik. Ezt követően a weboldalunkat is górcső alá veszik, hogy a SEO szempontok alapján kiszűrjék a hibáikat. Ide tartozik például, hogy milyen a title, a meta description, az URL, a fő- és alcímek és még néhány dolog, ami talán apróságnak tűnhet de az egység szempontjából nagyon fontos.

Amikor ezzel megvannak akkor következhet a Linképítés maga. A Keresőben Elsőnél átlagosan 500 szavas linképítős cikkeket írnak és teszik fel a birtokukban lévő több száz weboldal egyikére. Ezek azonban gondosan megválogatott domain-nel rendelkező blog oldalak. Olyan lejárt domain-es oldalakat vásárolnak és működtetnek, amelyek korábban is magyar tartalommal rendelkeztek és különböző IP címekről, legalább 25 link mutat ezekre az oldalakra. Másokkal ellentétben ők nem csak szétszórják a cikkeket teljesen random oldalakra, hanem gondosan megtervezett, biztos forrásból származó webhelyeket használnak. Emellett a Linképítést is több szinten végzik, az ügyfél igényeitől függően.

Mindezeken kívül ott van még a hasznos tartalom is, ami szintén sokat tud dobni a weboldal látogatottságán. A témaköröket rendszeresen egyeztetik az ügyféllel, így meg van a folyamatosa tájékoztatás.

Eredmény eredmény hátán

Az egyik első lépés azt volt, hogy rendbe tették a weboldalunkat. Igazán profi munkát végeztek, a végeredmény egy letisztult és dizájnos honlap lett. A Linképítést is folyamatosan csinálták, illetve a hasznos tartalmas cikkek is szépen gyarapodtak. Az első időszakban nem nagyon érzékeltünk változást, de a Keresőben Első rendszeresen küldte a jelentéseket, ami egyre pozitívabb eredményeket mutatott. Végül elkezdett valóban egyre több potenciális ügyfelünk lenni. Mire a szerződésünk végére értünk, újra tele voltunk munkával, alig győztük.

Nagyon hálásak voltunk a Keresőben Elsőnek a professzionális munkájáért és a segítőkész hozzáállásukért. Nekik köszönhetően újra pörgött az üzlet, megteltek az üres időpontok, ki sem láttunk a tennivalókból. Pont, amikor így minden rendbe jött, felhívott a nővérem, hogy segítséget kérjen. Elmondta, hogy a virágboltja bajban van és ha így folytatódik, akkor csődbe fog menni. Én rögtön tudtam a választ a problémájára. Elmeséltem neki a Keresőben Elsővel és a Linképítéssel kapcsolatos tapasztalataimat és javasoltam neki, hogy ő is tegyen egy próbát az online marketinggel, mert nekünk nagyon bevált.

Javasoltam neki, hogy látogasson el a Keresőben Első weboldalára, hogy jobban megismerkedjen a cég szolgáltatásaival. Másnap felhívott, hogy elmesélje, megfogadta a tanácsomat és megnézte a honlapot. Neki is nagyon megtetszett az oldal stílusa és úgy döntött, hogy ő is tesz egy próbát velük. Számára annyiból jobb volt a helyzet, hogy már volt egy klassz honlapja. A többi dologban viszont a Keresőben Első segítségére szorult.

Egy-két nap elteltével ismét beszéltem a nővéremmel. Neki is megvolt az interjú a Keresőben Elsővel, és neki is nagyon szimpatikusak voltak. Ahogy az várható volt, számára a tartalom marketing és a Linképítés volt az elsődleges. Némi arculat módosítást is javasoltak, de a weboldal alapvetően rendben volt. Ő is korrektnek érezte az árajánlatot és a marketing csomagot így rögtön rábólintott.

Végre minden jól alakul

A Keresőben Első munkájának köszönhetően a rendezvényszervező cégünk, illetve a nővérem virágboltja is megmenekült a csődtől. Az online marketing eszközeit profi módon használják és, amit ígérnek az ügyfél számára azt be is tartják. Nálunk is ez volt a helyzet, és ezért tökéletesen elégedettek voltunk a munkájukkal. Az áraik is teljesen reálisak voltak, maximálisan megérte a befektetést. Emellett a kizárólagosság elvét követik, tehát egy iparágban, témában csak egy ügyfelet vállalnak. Ez a hozzáállás csak még inkább növelte feléjük a rokonszenvünket. Így ugyanis nem az volt, hogy versenyeztetik az ügyfeleket. Szerintem ez az egyik legkorrektebb bennük.

Később több ismerősünk is került nehéz helyzetbe és mi mindig a Keresőben Elsőt ajánlottuk, és mindenki elégedett volt a munkájukkal. Mindig kifogástalan munkát végeztek és az ügyfelek felé is mindig korrektek voltak. Nagyon örültem, hogy annak idején megfogadtam az ismerősöm tanácsát és felkerestem a Keresőben Elsőt. A weboldal készítéssel, a tartalom marketinggel és a Linképítéssel tökéletes munkát végeztek és segítettek nekünk visszakerülni a térképre. Ebből kifolyólag mindenkinek csak ajánlani tudom az online marketinget és a Keresőben Elsőt is.