A rendezvényszervező barátnőm és az autós inverter esete

Az egyik legjobb barátnőm rendezvényszervezőként dolgozik. Régi álma, amióta az eszét tudja ezt akarta csinálni. Ügyes is benne, ráadásul imádja. Szépen lassan elkezdte kiépíteni a kapcsolati hálóját, és hamarosan elérkezik az ideje annak is, hogy önállósodjon és a saját lábára álljon, a saját vállalkozásával. A munkája miatt szerzett be kocsit, mert eddig is sokat kellett utaznia, de ezután majd még többet kell.

Múlt héten is utazott egy ügyfélhez vidékre és amikor a megbeszélés elején be akarta kapcsolni a laptopját, az csütörtököt mondott és nem kapcsolt be. Lemerült. Ami elég nagy baj volt, mert a rendezvény helyszínén találkoztak, ami egy arborétum volt, ahol nem volt lehetőség feltölteni a gépet.

Ezért a barátnőm arra a döntésre jutott, hogy vesz egy autós invertert, amihez már csak egy inverter webshop kellett. Némi kutakodás után meg is találta a megfelelő webshopot, ahol többféle számtalan inverter közül tudta kiválasztani a számára megfelelőt. Amikor erről mesélt én először csak néztem, mint hal a szatyorban, mert fogalmam sem volt arról, hogy mi az az inverter. De elmagyarázta, hogy ez lényegében egy olyan átalakító, ami az autó akkumulátora által termelt egyenáramot képes átalakítani váltakozó árammá, amivel már fel lehet tölteni szinte bármit: a laptopot, telefont és egyéb eszközöket. Hiszen, szinte minden olyan készülék, amit a mindennapokban használunk váltakozó árammal működik.

A már említett inverter webshopon sok időt töltött el, hiszen sok lehetőség közül lehetett választani, de végül természetesen sikerült megtalálnia a számára tökéleteset, így többé már nem fog problémát okozni egy hirtelen lemerült laptop, de egy kikapcsolt telefon sem.