Cégalapítás Budapesten, vagy bárhol máshol az országban

Bár most sajnos nem húz túlzottan a szekér, ami a rendezvényszervezőket és egyáltalán a rendezvényeket illeti, mégis, szeretnék veletek megosztani egy olyan történetet, ami hasznos lehet a számotokra. Remélem, hogy egyszer ti is lesztek abban a helyzetben, hogy elindítsátok a saját vállalkozásotokat, mint én anno a rendezvényszervező cégemet. Ezért most szeretném nektek elmesélni, hogy hol és hogyan hoztam létre ezt a vállalkozást.

Az interneten találtam rá a TopCégalapítás nevű cégre, akik – ahogy az a nevükben is látszik – cégalapítással foglalkoznak. Egészen pontosan abban segítenek a hozzá nem értőknek, hogy egy helyen kínálnak ügyvédi segítséget, ami a cégalapításhoz elengedhetetlen. Valamint azonos helyen kínálják, csak egy másik csomagban a székhelyszolgáltatást, ami szintén gyakori nehézség egy induló vállalkozás számára. Én sem vagyok különb, abban az időben, amikor a vállalkozást indítottam még nem volt saját budapesti lakásom, sem olyan fix albérletem, ahová be tudtam volna jegyeztetni a céget. Az viszont bizonyos volt, hogy szükség van egy budapesti címre, ahol egy-egy adandó alkalom fogadhatom az ügyfeleket és várhatom az üzeneteket és leveleket.

Erre kiváló alternatívát kínál a topcegalapitas.eu székhelyszolgáltatása. Hogyha cégalapítás budapest területén érdekelne minket, mármint ami a székhelyet illeti, akkor a “Cégalapítás ingyen, budapesti székhellyel” csomagot tudjuk választani. Ez magában foglalja a cégalapítási procedúrát, vagyis a megfelelő dokumentumok előkészítését, egy órás konzultációt és persze az ügyvédi ellenjegyzést. A papírok eljuttatását a cégbíróságra és a bejegyzést követő értesítést is tartalmazza. Ami pedig a lényeg, hogy a cégalapítás budapesten legyen, az ár magában foglal hat plusz egy hónapnyi székhelyszolgáltatást a város egyik gyönyörű részén, a Duna partján. Az pedig mondanom sem kell, milyen vagány dolog, ha egy panorámás irodában ülünk le tárgyalni a megrendelővel. Mindezért cserébe 29 900 forintot kérnek, plusz áfát persze. Cserébe átveszik a leveleket, scannelik és továbbítják, és bármikor használhatjuk a tárgyalót, ha szükségünk van rá.

Persze arra is van lehetőség, hogyha a cégalapítás budapesti környezeten kívül kell, hogy megtörténjen, például hogyha IPA mentes területre szeretnénk bejegyeztetni a céget. Erre ad lehetőséget az a csomag, amely ugyanerre az időintervallumra 10 000 forinttal többe kerül ugyan, de az újlengyeli szabályozásnak köszönhetően nem kell iparűzési adót fizetni. Gyorsan ki lehet kalkulálni, hogy megéri-e ez a fajta befektetés.

Én anno az első verziót választottam, a budapesti székhellyel. Azóta szerencsére lett saját ingatlanom és már oda van bejegyezve a cég, szintén Budapesten. Ez az átírás egy egyszeri illetékkel járt, aminek az összegére már nem emlékszem pontosan, de biztos vagyok benne, hogy az ügyvédnek is ellen kellett jegyezni és a cégbíróságon is fizetni kellett bizonyos összeget. De összességében mégis megéri, hogy azóta már a saját irodámban fogadhatok mindenkit – még akkor is, ha ez nem Duna-parti, csak a Hősök terére néz…

cégalapítás budapest