Életünk legnagyobb kalandja: esküvőszervező céget alapítottunk

Édesanyám szuperképessége mindig is a szervezettség volt. Kiskorom óta úgy tekintettem rá, mint egyfajta rendteremtő erőre a káosz közepén. Számomra sosem volt kérdés, hogy ő rendezvényszervezőnek született, és csak idő kérdése volt, hogy mikor váltja valóra ezzel kapcsolatos álmait.

Tavaly nyáron végre elhatározta, hogy otthagyja korábbi munkahelyét és saját vállalkozásba kezd. Ehhez azonban szüksége volt az én segítségemre is, így végül közösen alapítottuk meg esküvőszervező cégünket. Nem volt könnyű belevágni ebbe a kalandba, ugyanis nem rendelkeztünk hatalmas kezdőtőkével, ezért leleményesnek kellett lennünk.

Rengeteg pénzt spóroltunk meg például azzal, hogy nem vásároltunk saját ingatlant a vállalat adminisztratív központjának, hanem utánanéztünk, hogy található-e székhelyszolgáltatás Budapest valamely részén. Nagy szerencsénk volt, mert rátaláltunk a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra, akik nélkül sosem sikerülhetett volna a vállalkozásunk.

Ez a cég fix összeg ellenében vállalja, hogy székhelyet biztosít frissen induló, vagy éppen már működő vállalatunknak. Ez azt jelenti, hogy otthonunkat nem kell feláldoznunk erre a célra, és milliókat sem kell költenünk ingatlanbérlésre vagy -vásárlásra.

Ez a székhelyszolgáltató már több mint egy évtizede van a pályán, így elmondható róla, hogy elegendő tapasztalattal rendelkezik a szakmában. Ez különösen előnyös minden ügyfelük számára, ugyanis tíz évük volt megtanulni, hogyan kezeljék a hatóságokat az esetlegesen felmerülő problémák esetén. Ha tehát bármikor is konfliktusba keverednénk a hatóságokkal, nem mi, a cégtulajdonosok, hanem a székhelyszolgáltató munkatársai gondoskodnának a helyzet tisztázásáról.

Ha eldöntöttük, hogy ezt a céget bízzuk meg a feladattal, két opció közül is választhatunk: székhelyszolgáltatás Budapesten vagy Újlengyelben. Az első lehetőség azért kedvező, mert ebben az esetben az ország szívében, központi helyen fog elhelyezkedni cégünk székhelye, ami könnyen megközelíthetővé teszi.

Azzal viszont számolnunk kell, hogy a fővárosban iparűzési adót kell fizetni. Ez a kiadás azonban elkerülhető, ha a székhelyszolgáltató másik csomagját választjuk, vagyis Újlengyelbe telepítjük cégünk székhelyét. A weboldal leírásából kiderül, hogy ez egy olyan község Pest megyében, ahol nem kell iparűzési adót fizetni, ugyanis az önkormányzat ezt szándékosan 0%-on tartja már évtizedek óta.

Véleményem szerint nagyon is megéri ezt a székhelyszolgáltatót választani, ugyanis a már felsoroltakon kívül még számos előnyös tulajdonsággal és szolgáltatással rendelkezik. Csak hogy egy példát említsek, náluk az ügyintézés teljes mértékben online történik, ami igazán kényelmes megoldás, hiszen időt és pénzt (utazási költséget) spórolunk meg azzal, hogy személyes találkozók helyett kihasználjuk az internet adta lehetőségeket.

További pozitívum, hogy ha felvesszük a kapcsolatot a székhelyszolgáltatóval, már egy órán belül kézhez kaphatjuk a hozzájárulási nyilatkozatot e-mail útján, anélkül, hogy előre be kellene fizetnünk a székhelydíjat. A fizetéssel ráérünk a szerződéskötésig.

Ez a cég természetesen teljesíti a 7/2017. IM rendeletben előírt összes feltételt, tehát többek között fogadják a postánkat és kihelyezik a cégtáblánkat a bejáratnál. Ennél azonban sokkal többet is tesznek. A honlap információiból kiderül, hogy a legtöbb székhelyszolgáltató csak az alapvető minimumot teljesíti, vagyis fogadják a leveleket, és beszkennelve továbbítják őket nekünk e-mailben. Külön kérésre küldik csak el magát a levelet a címünkre, ami megnehezíti a vállalkozók dolgát ügyintézés és iratrendezés tekintetében. Ez a székhelyszolgáltató azonban minden hónap elején eljuttatja hozzánk az összes beérkezett levelet, hiszen a székhelydíj már eleve tartalmazza az erre a célra szánt postaköltséget is.

Ha mindez nem lenne elég indok arra, hogy miért érdemes ezt a székhelyszolgáltatást választani, akkor még hozzátenném, hogy a Bisnode AA kategóriába minősítette a céget, ami magas fokú megbízhatóságról árulkodik.

Mindezek értelmében számomra egyértelmű volt a döntés, és azóta sem bántam meg egy pillanatra sem, hogy esküvőszervező cégünk (hivatalos) otthonául ezt a székhelyszolgáltatót választottam. Aki saját vállalkozásba kezdene Pest megyében, azt tárt karokkal várja a székhelyszolgáltatás Budapest és Újlengyel településeken. Bizton állíthatom, hogy ez egy kihagyhatatlan lehetőség.