Ha működik otthon a fűtés, a kis baráti összejöveteleknek sincs akadálya

Nem mindenki születik rendezvényszervezőnek. Az ismerősöd / barátod, aki még sosem ért időbe a megbeszélt találkozóra? Aki a Füzesabonyba menő vonatra száll fel a pozsonyi helyett? Aki megijed attól, hogy pár száz kilométert olyan úton kell vezetnie, ahol nem járt még? Aki egy nappal az esemény előtt lemondja a gyereke szülinapi zsúrját? Ismersz ilyeneket? Én bizony igen.

De neked sem kell született rendezvényszervezőnek lenned, hogy egy kis baráti összejövetelt összehozz. Az egyik fontos dolog, főleg így ősszel és télen az, hogy semmi esetre se fázzunk. Egy kicsit sem. Ezt megoldhatjuk elektromos fűtőpanellel is. Ha e mellett a megoldás mellett döntünk, ne feledjük, hogy nagyon egyszerűen felszerelhető és kezelhető. Ha mi, vagy egy ismerősünk képes arra, hogy felfúrja és becsavarozza a készüléket a falra (szobánként egy ajánlott), onnan már csak annyi a dolgunk, hogy megtanuljuk bekapcsolni és beállítani. Nincs szükség más szakemberre. Aki képes egy telefont vagy egy számítógépet kezelni, annak ez néhány másodpercbe telik majd csak egy elektromos fűtőpanel minden csínját-bínját kitapasztalni.

Ez tehát egyszerű. De hogyan tovább? Ez sem bonyolult, sőt. Karbantartani elképesztően egyszerű, egy gázkészülékkel szemben gyakorlatilag alig van része, ami elromolhatna (a fűtőszál és a kábel, ennyi). Elfeledkezhetünk a szivárgás szóról, a zörgő alkatrészekről, az évi rituáléról, amikor be kell gyújtani a rendszert és az vagy sikerül, vagy nem. Ha pedig új építésű lakásról, házról van szó, lehetőség, hogy más rendszert ne is építsünk be, hanem kizárólag elektromos fűtőpanellel oldjuk meg a fűtés kérdését. Használt lakásnál is van erre lehetőség, de csak akkor ajánlott ezt fő- és egyedüli rendszerként használni, ha kiváló a lakás állapota, különös tekintettel arra, hogy nem huzatos és a szigetelés tökéletes vagy közel tökéletes állapotban van. Ha nem ilyen állapotú a használt lakásunk, akkor az elektromos rendszer még mindig segítségünkre lehet kiegészítőként: a temperáló (egy beállított hőmérsékletet megtartó) funkció nagy segítség lehet. Van, aki nappal elektromossal, éjszaka pedig pl. gázzal fűt otthon.