Két rendezvény között egy energetikai tanúsítás – miért ne?

Mint minden más szakmában, időről-időre sajnos nálam is előfordul, hogy elképesztően összecsúsznak a feladatok, pláne, hogyha mondjuk egyetlen hétvége alatt 3 projektet is vinni kell párhuzamosan. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogyha nem tudok személyesen ott lenni egyszerre több helyen, akkor a lebonyolításhoz felkérek valaki mást, akit felvértezek minden szükséges információval. Persze nem csak hétvégén jöhet össze több program, főleg ebben a nyári időszakban, hanem ugyanúgy hétköznap is, amikor még a saját ügyes-bajos dolgaimat is intéznem kell. Legutóbb viszont még így is szerencsém volt…

A testvérem hívott fel azzal, hogy SOS energetikai tanúsítványra van szüksége, különben ugrik a lakás biznisz. Nem kellett kétszer mondani, már kerestem is a megfelelő helyet neki ehhez. Szerencsére a rendezvényszervezés miatt megvannak a megfelelő ismerőseim, ezért rögtön az e-tanusitas.eu oldalt kerestem fel és néztem meg, hogy milyen feltételekkel vállalnak esetleg sürgős munkákat. Szerencsémre a lehető legjobb opcióba nyúltam bele, ugyanis a rendkívüli gyorsaság náluk nem extra szolgáltatás, hanem alapvető. Azért gyorsan rákérdeztem a testvéremnél, hogy mégis mikorra lenne szüksége a papírra, mire azt a választ kaptam, hogy 24 órán belül.

Gyorsan felhívtam az e-tanusitas.eu munkatársát az Ecoteamnél és reménykedtem, hogy a megfelelő választ fogom tőlük is kapni a feladattal kapcsolatban. Az volt a nagy szerencsém, hogy újépítésű lakásról volt szó, éppen ezért minden terv és szükséges dokumentum még frissen és ropogósan megvolt hozzá. Így hát annyi volt csak az SOS teendőnk, hogy a szolgáltató számára elérhetővé tegyük ezeket a papírokat.

A felmérést végző szakember is villámgyorsan kiszállt a lakásnál, gyorsan megnézte és leellenőrizte a kritikus pontokat, majd továbbította az adatokat a központba, hogy tudjanak számolni a megfelelő értékekkel. Nem telt bele pár óra és már meg is kapta SMS-ben azt a kódot, ami az ügyvéd által ellenjegyzett szerződéskötéshez szükséges. A futár pedig a rákövetkező nap hozta házhoz a fizikai dokumentumot, tehát tényleg minden megvolt 24 óra alatt – ami a feladat volumenét és bonyolultságát figyelembe véve óriási teljesítmény! Egy korábbi rendezvényen ismerkedtem meg az Ecoteammel, persze csak közvetve, de nagyon örülök neki, hogy végül őket kerestem fel most segítségért, mert tökéletesen vizsgáztak ezzel a feladattal kapcsolatban.