Majdnem dugába dőlt egy 400 fős esküvő

Már jó pár éve rendezvényszervezéssel foglalkozom egy budapesti cégnél. A profilunk az esküvők és az év végi karácsonyi partik. Szinte egész évben nagy a hajtás, csak az év első pár hónapjában van egy kis pihenő, de akkor is akad munka bőven. A nyári időszakban szinte egymást érik az esküvők és mivel egyszerre több helyen is biztosítunk a lagzikra vacsorát, így a konyha is állandóan pörög.  Megközelítőleg 500 főre van kapacitásunk, így mindig nagyon ügyelni kell arra, hogy hogy a készletállományunk az ételek tekintetében opcionális szinten álljon. A szezon már tényleg sokadik esküvőjén voltunk túl, azt hittem, hogy nagyobb gondok nélkül megússzuk a nyarat, amikor egyszer csak kora reggelt megcsörrent a telefonom az egyik szombaton. Ez sosem jelent jót, ilyenkor általában mindenki tudja már a dolgát, ha hívnak, az csak azt jelentheti, hogy valami baj. Tényleg az volt és nem is kicsi. A felelős kolléga, megfeledkezett a konyhában használatos gázpalackok töltéséről.

A Google tényleg a barátod

Nagyon gyorsan kellett cselekedni, mert az nap is közel 400 főre kellett elkészíteni a vacsorát, és ha pár órán belül nem kezdenek neki a szakácsok a főzésnek, akkor nem tudnak majd időben elkészülni. Rögtön kipattant a szemem, és minden kapcsolatomat előástam, hogy megoldjam a problémát, de sajnos senki nem tudott segíteni, az idő rövidségére hivatkozva. Vettem pár nagy levegőt és rájöttem, hogy a 21. század egyik legkézenfekvőbb dolgáról megfeledkeztem, márpedig arról, hogy van a világon Google. Kissé reményvesztetten, de beírtam a keresőbe hogy gázpalack töltés és rögtön az első linkre, a gazpalackfutar.com-ra kattintottam rá.  Szerencsére nem kellett ezer meg ezer aloldalt végig pörgetnem, azonnal szem előtt voltak a legfontosabb infók, az elérhetőségük pedig nagy piros sávban díszelgett az oldal tetején. Lehetett volna visszahívást kérni, de nem akartam ezzel bajlódni egy percet sem, ezért miután gyorsan lecsekkoltam, hogy nagy valószínűséggel van olyan gázpalackjuk, mint amire nekünk szükségünk lesz, ezért el is kezdtem tárcsázni a megadott számot.

Profi hozzáállás

Egy kissé álmos, de kedves hang szólt bele a telefonba és megkérdezte, hogy miben segíthet. Gyorsan elhadartam neki a fennálló apokaliptikus helyzetemet és elmondtam, hogy mindössze 3 óránk van, hogy ne legyen teljesen katasztrófa a mai nap. Hallottam, hogy a hölgynek rögtön kipattan a szeme és elkezdenek forogni az agytekervényei, hogy hogyan tudjuk megoldani a problémát. Kért egy pár perc türelmet, majd néhány kérdés után megkérdezte, hogy ha 1,5 órán belül a megadott helyszínre tudják szállítani a kért gázpalackokat akkor az megfelel-e? Alig tudtam hinni a fülemnek, megköszöntem a segítséget és a szószerinti életmentést is.

Új partnert köszönthetünk

A gázpalack töltés megtörtént és a konyha is elkezdhette a munkát. Szerencsére minden időben elkészült és az aznap tartott két lagzi is nagyszerűen sikerült. Csak a nap vége fele jutott eszembe a reggeli malőr, de mivel tényleg nagyon nagy hálát éreztem a gazpalackfutar.com iránt kicsit jobban utánuk szerettem volna nézni. Valóban nagyon kedvező árakkal dolgoznak. Itt Budapesten és annak 20 kilométeres körzetében vállalnak kiszállítást. Elkötelezett hívei a jó minőségű alapanyagok és termékek felhasználásában és nagy figyelmet fordítanak a biztonságra is. Az oldalukon is szót ejtenek arról, hogy alapfilozófia náluk a gyorsaság és a sürgős esetek priorizálása. Ezt pedig a mai teljesítményük alapján egyáltalán nem tudom kétségbe vonni. Eldöntöttem, hogy mostantól kezdve csak őket fogom hívni, ha gázpalack töltésre, vagy cserére van szükségem. Szeretem az ilyen gyors és megbízható partnereket.