Megéri rendezvényszervezővel barátkozni

A nővérem esküvőjén megismerkedtem egy rendezvényszervező lánnyal. Munkájának köszönhetően rengeteg embert ismer, és óriási kapcsolati tőkét tarthat magáénak. Talán épp emiatt hihetetlenül kiszélesedett látókörrel rendelkezik. Bármilyen problémám van, bármire legyen is szükségem, ő ismer valakit, akihez fordulhatok, vagy tud egy helyet, ahova mehetek, legyen szó szőnyegtisztításról, a legjobb fodrászról, egy ruhadarab beszerzéséről, a legfinomabb bor lelőhelyéről, vagy akár a lakásbiztosításról.

Meséltem neki, hogy nemrég újítottuk fel a házunkat, megcsináltattuk a tetőt, kicseréltettük a nyílászárókat, és átfestettük a szobákat. Mikor nálunk járt vendégségben, megdicsérte, milyen szép lett, és mi is nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel a párommal. Azonban, ha nem lenne a barátnőm ilyen tájékozott, és nem emlékeztetett volna minket, akkor még mindig rossz lakásbiztosításunk lenne.

Mondta, és ez tényleg így van, hogy minden felújítás után módosítani kell a szerződést, mert nagyobb értékű lett az ingatlan. Ezt a felülvizsgálatot egyébként a gyermek születésénél, valamint új háziállat érkezésénél is meg kell tenni. Ha már amúgy is változtatunk, érdemes körültekintően választani a kiegészítő biztosítások közül, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a dologból.

Ajánlott egy céget, amelynek a weboldalán nagyon könnyű tájékozódni a témában. Többféle termékük avagy szolgáltatásuk van, a hitelektől a biztosításokig. Ami nekem a leginkább szimpatikussá tette a céget, az az online lakásbiztosítás kalkulátor. Ennek segítségével ki tudom számolni, hogy milyen költségekkel járna az általam kiválasztott biztosítás.

A lakásbiztosítás kalkulátor mindemellett arra is jó, hogy ezen keresztül kössem meg az új biztosításomat. Ha így cselekszem, a cég felbontja nekem a szerződésem a régi biztosítómmal, így nekem már erre sem kell gondot fordítanom.

Szinte bármilyen pénzügyi kérdésemmel fordulhatok a cég szakértőihez, kedvesek és türelmesek, nem néznek hülyének. Majdnem minden biztosítóval van kapcsolatuk, így átfogó képet tudnak adni, hogy én a számomra legeslegjobb ajánlatot válasszam. Ráadásul időt spórolok meg, mert nem nekem kell egyesével bejárnom az összes helyet vagy honlapot, hogy összehasonlítgassak.

Szóval egy remek, megbízható cég, és hálás vagyok a barátnőmnek, hogy ajánlotta őket. Villámgyorsan elkészültünk mindennel, és már az a tájékozottság, amit kaptam tőlük, ad egyfajta biztonságérzetet. És persze a tudat, hogy biztosítva van az otthonom, szintén megnyugtató.

Barátnőm, aki ugyebár egy két lábon járó Google, most éppen arra akar rábeszélni, hogy végezzek el én is egy rendezvényszervező tanfolyamot, mert tök jó buli, és egy csomó embert meg lehet ismerni. Igen ám, de én nem vagyok olyan barátkozós, mint ő, és nem is érzem jól magam sokáig a tömegben, illetve a kapcsolatépítés sem megy olyan zökkenőmentesen, mint neki. Így a “csomó embert meg lehet ismerni”, számomra nem olyan hívogató. Elég nekem egy nagyon jó barát, főleg, ha ő úgyis ismer mindenkit, aki számít. Ez a története annak is, hogyan nem lettem rendezvényszervező.