Minden rendezvény alapja a jó helyszín

Aki már próbált rendezvényt szervezni, az tudja, hogy minden esetben a helyszín az egyik legfontosabb tényező. Minden mást ráér leegyeztetni akkor, ha már biztosan megvan a megfelelő helyszín. Sok mindent megszab ugyanis, hogy hol lesz megtartva az adott konferencia, lagzi, vacsora, és így tovább. Nagyon sokféle rendezvény és program van, amikhez rengeteg féle helyszínt kell találni. Attól még, hogy egy eseményre beválik egy terem vagy épület, az nem jelenti azt, hogy a másik, különböző típusú eseményre is jó lesz. A hely adottságai szabják meg a rendezvények vázát, hogy mennyi vendéget lehet beengedni, milyen programokat lehet csinálni, mit hova kell kipakolni.

Ha rendezvényhelyszínt választunk, akkor nem csak a hely tágasságát és adottságait nézzük meg, hanem a felszereltségét és az állapotát is. Ha ezeréves, mindenhol szelelő ablakok vannak egy épületben, akkor gyanús, hogy az egész ilyen állapotban van és nem feltétlenül igaz, amit a tulajdonos elmond róla. Sok helyen látni műanyag nyílászáró hirdetéseket, mint például: Műanyag ablak Neked, aki végre egy jól szigetelt, biztonságos otthonban akarsz élni. Felmerülhet a kérdés, hogy tényleg ennyivel jobbak a műanyag ablakok? Megéri nyílászárót cseréltetni az egész lakásban egy kisebb vagyonért? Nos, a válasz igen.

Kezdjük az energiatakarékosság szempontjával. Ha az utcát is fűtjük, nem csak a házunkat vagy a szobát, akkor rengeteg energia és pénz elmegy minden egyes hónapban a fűtésszámla befizetésére. De ha tisztességes szigetelő ablakaink vannak, akkor nem szökik a meleg az ablak mellett és elég egyszer felfűteni a szobát, utána bent fog maradni a kellemes hőmérséklet. Ez a helyet a zajokkal is, rosszul szigetelő ablakoknál néha az az érzésünk, hogy nem is a lakásban vagyunk, hanem a zajos utcán vagy a szomszéd lakásában. De ha rendesen szigetel az ablak, akkor ezeket a zajokat és neszeket kiszűri, így nyugodtan tudunk aludni és pihenni bármikor. Ami a kívülről érkező dolgokat illeti, nem csak a zajokat és a hideget szűrik a műanyag nyílászárók, hanem az illetéktelen behatolókat is. A vasalt ablakkeretnek köszönhetően nem egyszerű munka feltörni egy műanyag ablakot, így legalább egy kicsit megnehezítjük a betörő dolgát. A rendszeres ápolást és takarítást figyelembe véve is sokkal jobb választás egy műanyag nyílászáró, mert nem igényel annyi törődést, mint fa társai. A fa ablakokat le kell csiszolni és lakkozni néhány évente, míg a műanyag ablakokkal nincsen ilyen teendő; egy sima vizes rongy megteszi takarítószerszám gyanánt.

Ez csak néhány érv volt, de talán rávilágított arra, hogy nem érdemes spórolni a nyílászárókon, hosszú távon sokkal kifizetődőbb minőségi, tartós darabokat vásárolni.