Minőségi laptop tisztítás az esküvőszervezés kellős közepén is!

Munka közben lepett meg a laptopom

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer pont munka közben fogok egy olyan problémával szembesülni, ami miatt azonnal szervizbe kell vinnem a laptopomat. Pedig megbízható márka, nagyon erős gép, évek óta hűséges társam a különféle rendezvényeken. A legreménytelenebb helyzetekben is kihúzott a bajból, és mindig tökéletesen működött, amikor szükség volt rá. Esküvőszervezőként dolgozom, ha valakinek, nekem tényleg nagyon fontos, hogy rendben legyenek az informatikai eszközeim. A telefonomtól elkezdve a tabletemen át a laptopomig mindennek tökéletesen kell működnie, máskülönben nem tudom rendesen elvégezni a munkám – vagy csak nagy nehézségek árán. Lekopogom, szerencsére eddig még nem volt probléma ebből, az eszközeim, mint hű társaim támogattak, bármerre mentek. Ők voltak az én kis fegyverhordozóim, akiknek a segítségével bátran mutattam meg a tehetségem és a rátermettségem az ügyfeleim számára.

Történt azonnal, hogy valamelyik nap úgy tűnt, feladja a harcot, és nem igazán akar működni. Bekapcsolni bekapcsolt ugyan, de pillanatok alatt elsötétedett a kijelző, és onnantól kezdve már jóformán semmit nem tudtam vele csinálni. Nagyon megijedtem, és óriási bűntudatom is lett egyhamar, ugyanis arra gondoltam, ez az én saram, az én felelősségem lesz. Én tettem tönkre. Egy ideje ugyanis elég morcos, morgó hangot adott már ki szegény, különösen, amikor elkezdte hűteni magát. Meg is fogalmazódott bennem a gondolat, hogy lassan szervizbe kellene majd vinni – nos, úgy látszott, az idő hamarabb elérkezett, mint gondoltam. Kétségbeesetten kezdtem el keresgélni a lehetőségek között: laptop javítás, minőségi laptop tisztítás, laptop felújítás, PC csere… számtalan lehetőség, de mégis melyiket válasszam? Nagy kétségbeesésemben felhívtam néhány ismerősömet tanácsért, akik a PC Mentor csapatát ajánlották, így végül hozzájuk vittem be a készüléket.

minőségi laptop tisztítás
Minőségi laptop tisztítás, laptop felújítás, PC csere… számtalan lehetőség, de természetesen a PC Mentort választottam!

Minőségi laptop tisztítás a PC Mentorral

Szerencsére nem kellett csalódnom a szolgáltatásban. Ahogy bevittem a laptopot a budai üzletükbe (egyébként Pesten is van üzletük), azonnal nagyon barátságosan és segítőkészen fogadtak. Először is felvették az adataimat, és részletesen kikérdeztek a problémáról. Első körben laptop tisztítást javasoltak, és ha szerencsém van, az megoldja a problémát, mondták. Első hallásra úgy tűnt ugyanis, hogy a hűtési rendszerrel lehet a gond, ezért is olyan hangos már szegény. Illetve a számítógép egy ponton úgy ítéli meg, ha tovább melegszik, akkor tönkreteszi saját magát, és esetleg kiégnek alkatrészek a hőtől, ezért is vált védekező állásba, és kapcsolja ki magát. Logikusan hangzott, de hogyan tovább? A srácok azt mondták, ne aggódjak, minőségi laptop tisztításban lesz részem.

Legelőször is ellenőrizni fogják a belső hőmérsékletet a laptopban, hogy megnézzék, melyik alkatrész hogy működik. Ezt követően szét fogják szerelni a gépet, hogy hozzáférjenek a belsejéhez. Utána következik a hűtési rendszer teljes kitakarítása. A minőségi laptop tisztításhoz hozzátartozik, hogy az összes kosznak és szennyeződésnek távoznia kell a laptopból. Ha szükséges, kicserélik a ventilátort, bár legtöbbször a rendszer tisztításával és a ventilátor karbantartásával megoldódik a probléma. Ezt követi a hővezető paszta cseréje – ez nagyon fontos elem, mert ez vezeti át a hűtőcsőből a processzor és a grafikus vezérlő által termelt hőt. És hát, mit sem érne az egész, ha utána nem tesztelnék a rendszert. Ilyenkor maximális terhelésnek teszik a gépet – ha gy működik a laptop, akkor hétköznapi, normál használat esetén sem szabad, hogy beadja az unalmast. A folyamat végére pedig már csak a külső felület megtisztítása maradt, és mehet is vissza az eszköz az ügyfélnek.

A végére néhány extra hasznos információ

Amikor kiderült, hogy én a munkámhoz használom a gépet, a srácok tájékoztattak róla, hogy az üzleti laptopokkal kiemelt figyelemmel dolgoznak. Ráadásul, ha nélkülözhetetlen az eszköz, mert máskülönben nem tudom elvégezni a munkám,akkor munkaidőn belül akár 3 óra alatt elvégzik a tisztítást. Természetesen a sürgősségi minőségi laptop tisztítás feláras, üzleti laptopok esetén pedig egy kicsit többe is kerül, mint a normál laptopok esetén, de szerintem mindenképpen megéri a belefektetett pénzt. A srácok az én laptopommal is három óra alatt meg voltak – szerencsére jó volt a szimatuk, és a hűtés megreparálása után nem volt szükség más egyebet elvégezni a laptopomon. Ajánlom őket mindenkinek, akinek gyors és hathatós segítségre van szüksége. Én pedig örömmel és ismét magabiztosan vetettem bele magam a munkába, tudván, hogy megújul fegyverhordozóm ezt követően sem fog cserben hagyni a munkám során.