Nem kötelező nagyban gondolkodni!

Szédülök már a nagyzoló megfogalmazásoktól. Amikor azt mondják, “rendezvényszervezés”, mindenki egyfolytában száz fős, vagy még nagyobb csarnokokra gondol. Kizárólagosan. Sörpadokra, vagy épp elegáns asztalsorokra, de mindig a volumen az első, a nagy volumen, amire asszociálnak…

Pedig a mi cégünk is foglalkozik rendezvényszervezéssel, mi több, profik vagyunk benne, de még eddig mindig csak kis társaságoknak, kisebb köröknek csináltunk ilyesmit. Ez számít? Evőeszköz ugyanúgy rendelhető az általam legjobbnak tartott nagykereskedésből, a Hunnia Kristálytól akár kis mennyiségben is, mert ők is értik, ezerféle igény létezhet a “piacon”. Tehát mégsem elsődleges szempont.

És igénykielégítésben ők nagyon jók. Nem csak evőeszköz, de tényleg minden terén – ehhez látogassatok a hunniakristaly.hu weboldalra, vagy kattintsatok a linkre, és meggyőződhettek róla. Azért szeretem tényleg kiemelten őket, mert egy kisebb megrendelő náluk pont olyan 100%-ot érdemlő ügyfél, mint egy igazi nagybeszerző. Hovatovább, én voltam már mindkettő szerepében, és így tudtam lemérni a nemlétező különbséget. A sokrétű igénykielegítés pedig abban is áll náluk még, hogy rengeteg területet ismernek és lefednek termékekkel. Evőeszköz is lehet százféle, mind funkciókban, mind designban, de a termékkategóriák sokszínűsége is tanúskodik arról, amiről beszélek.

Nagyéttermi kínálatkielégítés, tematikus kitelepülés a vízpartra, erdőbe, kerti parti, vagy díszfogadás. Szóval a Hunnia mindenkinek a kedvenc kereskedése lehet, mert minden szegmensre koncentrálnak már, olyan régóta léteznek! Ők helyettem is, a puszta létezésükkel el tudják magyarázni, és képesek szemléltetni tökéletesen, hogy mit jelent az, ha egy kereskedő személyre tudja szabni a szolgáltatását, eltérő igényekhez. Így többé már nem kell azt éreznem, hogy mi valakinek, valakik szemében nem vagyunk olyan fontosak, mintha csak óriási sátorokban tömegekre szerveznénk rendezvényt… Bármilyet. Az ár sem olyasmi, ami csak akkor nyer jelentőséget, amikor valamit kicsi helyett nagy volumenben szerzünk be.

Említettem, hogy az eltérő igények úgy is felmerülhetnek, hogy bár kevesebb kell valamiből, de nagyon minőségi. Amit linkeltem, ott quality éttermi evőeszközök vannak. De például menzás evőeszközöket is rendelhettek tőlük, a Menza, fast food menüpont alatti termékgalériából. Vagy, hogy eljussak egy másik végletig, vannak eldobható cuccaik is a kültéri fogyasztáshoz, vagy ilyesmikhez. Nagyszerű! Kereshet, aki rendelni akar náluk vendéglátóhely, vagy vendéglátástípus alapján is, mert rengeteg-rengeteg fül, menüpont és alkategória áll rendelkezésre a válogatáshoz. Az evőeszközök terepén gyakran visszatérő márkajelzés a SOLA SWISS. Nekik is érdemes utánanéznetek! Csak azért javaslom, hogy magatok tegyétek ezt meg, mert egy jó biztosíték, egy megnyugtató dolog lesz, ha elolvassátok, ez milyen garancia is valójában a minőségre. Jó forrásból szereznek be ők is tehát, és profin adnak tovább – mondhatjuk így.

Ezen belül a további kategóriák (már rég az evőeszközökön belül járunk, de itt is van mindenből további szűrési lehetőség, látjátok): az Athene éttermi használatra alkalmas rozsdamentes acélkategória, az evőeszközöknél. 2mm anyagvastagság. A Living esetében pedig már 6 mm-ről beszélünk. Micsoda kilengés… Ez utóbbi valóban szokatlanul nagy anyagvastagság. Öt év pótlási garanciával jár ez ugyanakkor. Sajátos gyári árképzés, különleges kategória, amit a Livingben találunk! A következő ilyen a City, 3.5mm. Nem mindennapi evőeszközök tartoznak ebbe is, a bouillon kanál, kerekfejű consume kanál, hal kés, halvilla, három ágú spagetti villa, és ilyenek. Ezen kívül még van egy Baguette Gastro és egy Oslo “család” – 3mm. Mindet érdemes átnézni, bár most még csak egy nagy kis szegmensre próbáltam adni rálátást. Az összkép sokkal szélesebb, viszont ebből is könnyű volt már megérteni, hogy mennyire variálható, amiből összeállíthatjuk a beszerzésünket. Annak érdekében, hogy tökéletes legyen, amit kapunk.

A Hunnia Kristály vendéglátó ellátót 1994-ben alapították. Én rendezvényszervezés irányából közelítettem most, de van itt mondjuk a menzáknak is tehát minden. A nagyüzem pont úgy meg kell feleljen bizonyos követelményeknek, mint minden olyan, ami unikális. Elképesztő munkát igényelhet ennyi területet átlátni és összefogni. Ezért nem is érdemes kisebb és kevésbé profi társaságokra bízni a beszerzést. Jól értitek, azt mondom, hogy ebben viszont adok a volumenre! Ahhoz, hogy kis és nagy vendéglátóknak, kis és nagy rendezvények szervezőinek minden tökéletesen működjön, ahhoz egy ekkora ellátó partner kell, mint a Hunnia. Mint már mondtam, főleg azért, hogy legyen minden, egy helyen.

Szóval, komoly szaktudás kell hozzá, hogy úgy tudjanak szolgáltatni, hogy mindenki a saját igényeire szabhassa velük a szolgáltatását. Mások a sztenderdek a menzás étkeztetésben, mint egy elegáns cukrászdában, de a Hunnia Kristálytól mindhez rendelhetünk bármit. A menzás dolgokhoz olyan kategóriákat találunk, mint a nagykonyhai edények, az úgynevezett Gastro Norm edények amikben tárolják, pácolják, és készítik az ételeket nagy mennyiségben, tepsik, serpenyők, stb. Vannak kovácsolt késeik, öntöttvas edények, mind-mind menzaspecifikusak. Aztán persze mindenféle apróság még, ami kellhet (minden részlet a fókuszukban van): tea szűrők, talpas szűrők, dézsák, keverőtálak, húsdarálók, mérőkanalak liszthez, fűszerekhez… Mérő edények, vödrök, merőkanalak, a spagetti kanáltól a húsklopfolóig tényleg minden.

Tényleg minden ilyen dolog sikerességéhez kulcsfontosságú a jó beszerzési hely. A hunniakristaly.hu olyan shop, ahol gyorsan is be lehet szerezni mindent, ami nekünk már többször volt fontos. Nem tartanánk itt nélkülük. Hisz ha nem egy állandó vendéglátó hely vagyunk, érhetnek váratlan dolgok… Nekünk a sikerünk kulcsa, hogy velük soha semmi nem hiányzott. Mindig tulajdonítsatok nagy jelentőséget ennek! Bármibe is vágtok, ismerjetek ki egy ilyen partnert, és az sem árt, ha ők is megismernek benneteket. Én nem tudom hogyan csinálják, de ekkora létükre tök olyan, mintha minden partnerük a fejükben lenne. Ezzel magyarázom, illetve ez erősíti azt az érzetemet, hogy sohasem hibáztak velünk kapcsolatban, bármire is volt szükségünk. Segítőkészek, tényleg nagyon gyorsak és jó velük a kommunikáció. És, hogy mi mindenre van idejük ennyi dolog mellett? Nos, egy nagyon kedves kis aprósággal zárnám az ajánlómat…

Azzal lopták még be magukat a szívembe, hogy a legtöbb termékkategóriánál ismeretterjesztő írásokat mellékelnek. A késekről írják például, hogy eleinte a vadászathoz voltak köthetők az ember életében. A szeletelő késről leírják, hogy nagy méretű, nem recés élű, igazán nagy pengéjű kés, míg a kenyérvágó az fűrészfogas. A csontozó kés ezekkel szemben közepes méretű, keskeny pengéjű. Ne tudná mindezt aki ilyen területen dolgozik? Bizonyára a többség tudja… De van, aki mégsem, ugyanakkor az egészben nem ez a lényeg. Hanem a komplexitás! Ez egy nagyon jó oldal, olyanoktól, akik élnek-halnak a munkájukért és a területükért. Az ilyenekben lehet bízni, mert nem felületesek. Egy webes felületen is látszik, ha az kellően kiforrott, így megfelelő lesz nekünk a későbbiekre.

A villa eredete nem ismert – írják, de az ókor idejéből származik. Az ember harmadik evőeszköze pedig a kanál. A magyar vendéglátók, rendezvényesek kedvenc beszerzőhelye pedig a Hunnia Kristály! Megdolgoztak érte, hogy én egyértelműen így gondoljam, és ajánljam nektek őket. Büszkén tettem is.