Rendezvények és az alkoholizmus

A barátnőm rendezvényszervezéssel foglalkozik, minden elvállal most ebben a kiszámíthatatlan vírusos időszakban. Eddig is nagyon sok esküvőt, eljegyzést, babaváró bulit szervezett, de most még többet tud elvállalni. Nagyon élvezi ezt a pörgős életformát, hiszen minden rendezvény más és másképpen kell rá felkészülni. Nagyon sokat ötletel, hogy mindenkinek az adott esemény nagyon emlékezetes és különleges maradjon egész életén át. Szeret így a rendezvények által emléket adni a megrendelőinek, akik nagyon hálásak egy egy jól sikerült délután, vagy este után. És ha elégedettetek vele akkor a következő családi eseményre is kérik majd fel, annál jobb ajánló levél nincs egy rendezvényszervezőnek, hogy az önmaga által megszervezett esemény után újra őt kérik fel. A barátnőmnek nem egy ilyen alkalma volt már, hogy nem teljesen ismeretlen emberek számára kellett egy ünnepnapot megszerveznie.

Egyszer találkozott egy olyan esettel is, hogy nem csak öröm volt a rendezvényen, hanem meghökkentő életeseménnyel is. Az ilyen rendezvényeken általában az emberek szeszes italokkal is koccintanak. Feltűnt a barátnőmnek, hogy egy férfi nem koccint a többiekkel és nem iszik. Oda is lépett hozzá és megkérdezte tőle, hogy esetleg nem jó a kínálat, és akkor egy meglepő választ kapott, miszerint a férfi alkoholizmussal küzdött, de sikerült felette győzedelmeskednie. Az alkoholizmus szinte már népbetegségnek számít, de az a legjobb mindenki számára, hogy ha az ember magán észre veszi és segítséget tud kérni, lehetőleg profi szakemberektől. Így tett az a férfi is, aki a rendezvényen nem fogyasztott alkoholt a frissen kigyógyult alkoholizmus betegsége végett.

Elmondása szerint nehéz út vezetett oda, hogy belássa maga is, hogy baj van, és az sem volt egyszerű, hogy segítséget kérjen. Mindig is úgy képzelte, hogy az alkoholizmusból nincs kiút és nem tud majd újra önmaga lenni az alkohol nélkül. Ezért nem is nagyon erőltette azt, hogy kigyógyuljon a betegégéből, de megtudta, hogy unokája lesz így úgy döntött, hogy tesz azért, hogy az unokája egy rendes, normális embert ismerjen meg a személyben. Ekkor kutatott az interneten, hogy hol van olyan központ, amely az alkoholizmussal küzdőkkel foglalkozik. Nem szeretett volna kórházi körülmények között helyre jönni, hiszen az annyira életidegen és őt nyomasztotta volna a légkör, lehet még rosszabb állapotba is került volna tőle, mint amilyennel oda érkezett. Ezért is örül meg annak, hogy talált egy nagyon jó központot, ahol szinte családias környezetben tudott meggyógyulni. Az alkoholizmus igen is gyógyítható állította a barátnőmmel beszélgető úr, ő az élő példa rá, mondta.

Nem kifejezetten gondolta ezt mindig így, de amióta kijött a központból, azóta újra hisz, talán már a csodákban is. A központban, annyira nagy szakértelemmel bíró emberek kezelték őt, hogy nem is volt kérdéses az, hogy újra régi önmaga tud lenni. Egyéni és csoportos foglalkozásokon is részt tudott venni. Sok beszélgetés, és a terápiás kezelés hatására ma már ténylegesen együtt örülhet a családdal, és teljesen jól van. A központnak és az ott dolgozó embereknek nagyon sokat köszönhet, belőlük tudott erőt és kitartást nyerni, az ő alázatos munkájuk nélkül ő már ki tudja, hogy merre lenne. Nagyon örül, hogy ott tudott az alkoholizmusból kigyógyulni, az a természetes környezet és a szakemberek hozzájárultak együttesen a gyógyulásához, és ahhoz, hogy most a családja körében tudott lenni.