Rendezvényekkel a kiegyensúlyozott életért

A mindennapos mókuskertékből, folyamatos stresszből mindenki próbál kiszabadulni, erre pedig az emberek különböző módszereket próbálnak ki. A kiegyensúlyozott élet fontos, így érdemes ezzel a témával bővebben is foglalkozni. A következő néhány mondatban vegyünk végig egy-két módszert arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk.

Az első a könyvek-filmek világa. Ezek az alkotások amellett, hogy egy új világba kalauzolnak el bennünket, és kiszakítanak a mindennapi tevékenységeinkből, egyszerre tanítanak is, valamint bonyolult érzelmi reakciókat, folyamatokat indíthatnak el bennünk. Ez rendkívül hasznos, hiszen hozzájárul a gondolkodásunk és az érzelmi intelligenciánk fejlesztéséhez.

A második lehetőség egy új hobbi. Amikor az ember igazán belemerül valamibe, amit kifejezetten szeret, és űzéséhez kvalitásokra is szükség van, akkor könnyen flow állapotba kerülhet. Ez az állapot a boldogság egyik kulcsa lehet. A legoptimálisabb, ha az ember a munkáját is tudja élvezni, de sajnos ez nem mindenki számára érhető el egyszerűen. Ilyenkor nagyon hasznos, ha van egy hobbink, ami gondolkodásra késztet a munkaidő lejárta után is, ami leköti a gondolatainkat, ami segít ellazulni és flow állapotba kerülni.

A harmadik lehetőség a barátokkal-családtagokkal töltött idő. Ezt sokan hajlamosak elhanyagolni, de fontos hangsúlyozni az életünkre gyakorolt hatását. Az ember társas lény, szüksége van arra, hogy az élményeit, gondolatait, érzéseit megossza másokkal, mégpedig olyanokkal, akikkel igazán őszinte lehet. Nem túl jó, ha a mindennapi beszélgetéseinket csak egyszerű, operatív dolgok teszik ki, hiszen így könnyen magányosnak érezhetjük magunkat még úgy is, hogy vannak körülöttünk emberek.

A hobbikhoz és a barátokhoz is kapcsolódnak a különböző rendezvények. Beszélhetünk fesztiválokról, hobbikhoz kötődő vásárokról, felvonulásokról, meg persze kiállításokról is. Az egyik jellemző ilyesmi program például az autós felvonulás, ahol egy bizonyos autómárkával, autótípussal rendelkező emberek gyűlnek össze. Ezeken a rendezvényeken megélhetőek a barátságok hatásai, a közösség ereje és persze a hobbi szeretete is.

Ahhoz azonban, hogy egy ilyen autós közösséghez csatlakozunk, és autós felvonulásokon vegyünk részt, nem árt, ha rendben tartjuk az autónkat. Ebben nyújthat segítséget a Méta Autószerviz. A kék-sárga weboldalon láthatunk szolgáltatások, árak, blog, galéria, időpontfoglalás és kapcsolat menüpontot is. A márkafüggetlen műhely Budapesten található a 19. kerületben. Mint írják, őket egy megbízható, ügyfélközpontú, jó autószerviz.

A szolgáltatások között megtekinthetjük, hogy pontosan mikkel is foglalkozik a szerviz. van náluk autóátvizsgálás és állapotfelmérés, autó diagnosztika és hibakód kiolvasás, autó villamosság szerviz, autóklíma töltés, javítás, fertőtlenítés, tisztítás, fék javítás és szerviz, fényszóró beállítás, futómű beállítás és javítás, gumicsere és gumi szervizelés, kipufogó csere és javítás, DPF szűrő csere és tisztítás, kuplung csere, javítás, szerviz, lengéscsillapító és rugó csere, olajcsere, vezérlés csere és szervizelés.

Nézzünk most meg, hogy az autóátvizsgálás, állapotfelmérés pontosan mit is jelent a Méta autószerviznél. Három féle átvizsgálási csomaggal rendelkeznek, ezekből lehet válogatni. Az első a műszaki vizsga előtti átvizsgálás. Ennek a lényege, hogy a szerviz felkészítse az autót a műszaki vizsgára, ez előtt pedig kiszűrje azokat a hibákat, amikkel vélhetően megbukna a jármű a „megmérettetésen”. Ezen az átvizsgáláson egy 30 pontos check-lista alapján nézik át az autó esetleges problémáit. A lista alapján ellenőrzik többek között az ABS modult, a fékcsöveket, a kormányszervót, a motort és az olajszintet, a rugókat és a szilenteket, a kipufogó állapotát, a fékpedálokat és a szélvédő állapotát is. A második csomag nem más, mint az adás-vételt megelőző átvizsgálás. Ez hasonló a műszaki vizsga előtti vizsgálat, ugyanazt a 30 pontos listát veszik segítségül, a különbség annyi, hogy ellenőrzik a rétegvastagságot, a futóművet, a motor és a váltó állapotát, a karosszériát és a belső teret, valamint a tartozékokat is. A harmadik – és egyben legutolsó – választható csomag a fék-futómű átvizsgálás. Ebbe a futómű beállításainak ellenőrzése, a fékfolyadék lecsekkolása, a lengőkar gömbfej vizsgálata, a stabilizátor rúd megtekintése, és a stabilizátor szilentek vizsgálata tartozik bele.

Érdekes lehet az autódiagnosztika és a hibakódolvasás lényegét, folyamatát is megnézni. Ez náluk nem csak annyiban merül ki, hogy kiolvassák a hibakódot, hanem műszeres vizsgálatot is végeznek az autón. A folyamat nem túl bonyolult: rákötik a műszert az autóra, és megvárják, hogy milyen hibakódokat dob ki a rendszer. A vizsgálat kiterjed minden vezérlőkészülékre, azaz: az autóban található összes számítógéppel tud kommunikálni a diagnosztikai eszköz. Ennek segítségével fény derülhet például az ajtóvezérlő modulok hibáira, a motortéri- és utastéri áramellátásra, meg persze a tetőablak és a napfénytetők hibáira is.

Felhívják rá a figyelmet a weboldalon, hogy minden munkát alapos átvizsgálás előz meg, ennek következtében pedig minden elvégzendő munkáról a szerelés megkezdése előtt tájékoztatják az ügyfeleket. Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy az autó tulajdonosa meglepődjön, amikor megkapja a számlát. Kiemelendő az is, hogy a szervizben garanciát vállalnak az elvégzett munkára, és a beszerelt alkatrészekre is. Utóbbiakra legalább hat hónap garanciát vállalnak, ez vonatkozik a gyári és az utángyártott alkatrészekre is.

Mint a honlapjukon írják, nem csak az autókra, hanem a személyes igényekre is figyelnek a kollégák. Ez abban nyilvánul meg, hogy a szervizben minden ügyfelet és leendő ügyfelet rend és tisztaság vár. Ezt megfejelik azzal is, hogy klimatizálva van az ügyfélváró, és ingyenes WIFI-t is biztosítanak a netezni vágyó várakozóknak.

A munkatársak minőséget, modern technikát, megbízhatóságot, pontosságot és megfelelő tájékoztatást nyújtanak. De mit is jelentenek ezek? A minőség azt jelenti, hogy számukra alapvető a precízen elvégzett munka, ebbe beletartozik az is, hogy minden munkát odaillő, megfelelő célszerszámmal végeznek el. A modern technika azt jelenti, hogy megpróbálják a folyamataikat digitalizálni. Ehhez hozzátartozik az, hogy van lehetőség online időpontot foglalni, és az is, hogy online árajánlattal és munkalappal nyújtanak segítséget az ügyfeleknek. A megbízhatóság sem elhanyagolható szempont. Ennek lényege, hogy minden lépésről tájékoztatják az ügyfeleiket, sőt: akár fotókkal is alátámasztják az elvégzett munkát igény esetén. A pontosság abban merül ki, hogy amennyiben időpontot foglalsz, akkor garantáltan fogadnak a megadott időben. Ennek eredményeként nincsenek hosszú, várakozással eltöltött órák, és a nap is könnyebben megtervezhető. A megfelelő tájékoztatás lényege, hogy minden munka előtt leírják, hogy mit kell majd elvégezni, kicserélni, megcsinálni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy számlát küldenek online, sőt: az adminisztráció is teljes egészében követhető digitálisan.

A szervizzel kapcsolatot tartani a honlapon találhatón telefonszámon lehet, ezen az oldalon egyébként az árak is fent vannak. Hogy milyen árak?  Például a klímatöltés árak, de egyébként minden munkafolyamat díjai megtalálhatóak a weblapon. A klímatöltés árak egyébként nem olyan magasak, de azért érdemes mindennek előzetesen utánanézni. Azok számára, akiket nagyon érdekel az autók és a szerelések világa, bogot is üzemeltet a cég.

klímatöltés árak