Rendezvényszervezőként nagyon fontos a szép mosoly

Egy rendezvényszervezőnek mindig tökéletes a mosolya

Az én szakmámban egyszerűen nem opció, hogy az ember nem mosolyog. Ha ugyanis az ember rendezvényszervezésre adja a fejét, ott bizony mindig meggyőzőnek kell lenni. Hiszem, hogy minden belülről fakad, ezért ha az ember nem tud úrrá lenni azon, hogy mondjuk egy adott nap bal lábbal kelt fel, akkor ne menjen rendezvényszervezőnek. Nincs is annál lelombozóbb, mint amikor egy rosszkedvű eladó képviseli a terméket! A vevő rögtön elbizonytalanodik, hogy talán nem is olyan jó az a termék, és elmegy a kedve az egész vásárlástól – végül pedig eláll az üzlettől. Márpedig a rendezvényszervező is eladó, neki az élményt kell eladnia. Egy pozitív élményt pedig csakis jó kisugárzással, pozitív energiákkal telve lehet eladni a vásárlónak.

Fogpótlás, híd, korona – melyik rendelőben kezdjek neki?

Ehhez pedig, azt gondolom, elengedhetetlen a mosoly. A szem a lélek tükre, de minden egy mosollyal kezdődik. Amikor az ember jókedvű, ösztönszerűen elmosolyodik, ezt a boldogságot veszi át a tekintetünk is: másként nézünk a világra. Igen ám, csakhogy nekem nemrég fogászati problémákkal kellett szembesülnöm, ezért kevésbé érzem magam alkalmasnak arra, hogy jókat mosolyogjak. Fogpótlás, híd, korona témakörökben kerestem éppen megbízható és emberséges fogászt. Nagyon valószínű ugyanis, hogy az én fogsoromban is eszközölni kell egy pótlást. Sajnos a kérdés nem tűr több halasztást, ugyanis egy hiányzó fogam miatt teljesen kezd átrendeződni a fogsorom. Az egyik barátnőm ajánlotta, hogy nézzek fel a fogorvosbudapest.info oldalra, mert éppen erről olvasott ott egy érdekes bejegyzést. Így hát tettem egy próbát, és nagyon megörültem az oldalnak, mert úgy éreztem, minden szava nekem szól!

A fogorvosbudapest.info oldal tulajdonképpen Dr. Pénzes Andrea fogászati rendelőjének az oldala, ahol a doktornő részletesen ír a különböző fogászati szolgáltatásokról. Megismerhetjük, mire miért van szükség, illetve arra is fény derül, melyik szolgáltatás mit takar pontosan, és mi mennyibe kerül a rendelőben. A honlap részletesen leírja a problémát, hogyan reagál a fogsor arra, ha egy foggal hirtelen kevesebbel kell operálni. Általában a fogak ilyenkor gyakorlatilag elkezdenek átrendeződni. Andrea szerint lesznek fogak, amelyek másik irányba kezdenek el dőlni. Illetve arra is érdemes készülni, hogy a teljes fogsor megindul, hiszen a kieső foggal elveszett a szimmetria, a szervezet pedig párba szeretné állítani a fogakat. A honlapon az is kiderült a számomra, hogy tulajdonképpen kétféleképpen lehet megoldani a fogpótlást: híd felhúzásával vagy implantátum beültetésével. A doktornő szerint érdemes elsősorban az implantátumban gondolkodni, így hát elkezdtem elolvasni az erről szóló információkat.

Essen néhány szó az árakról is

A honlap tájékoztatása alapján ez egy drágább megoldás, de sokkal jobban megéri, mint a híd felépítése. Esztétikus, és fájdalmas a mindennapos használat során. Persze az árakat azért át kell gondolni, egy implantátum beültetés ugyanis 120.000 forintunkba is kerülhet. Sőt, ha implantátumon rögzülő kivehető pótlást szeretnénk, az akár 250.000 forintunkba is fájhat! Persze az implantációs fogpótlás egy komoly eljárás, ezért az árképzést minden esetben egyedileg, egyéni diagnosztika felállítását követően állapítják meg. Szerencsére maga a diagnosztika és az árajánlattétel miatt nem számítanak fel külön díjat, amiért kifejezetten hálás is vagyok a rendelőnek. Hiszen ha belegondoltok, ez önmagában is elég sok pénz. Ha pedig a fogpótlás híddal történne, az tovább bonyolíthatja a helyzetet. Például implantátumra fém korona felhúzása 45.000 Ft-ba kerül. Ha a korona anyaga változik, például fém helyett cirkónium koronával dolgozik a fogász, akkor az ár is felfelé változik. Csavarozható korona esetén pedig további 30.000 Ft felár kerül felszámításra.

Épp ezért azt gondolom, nagyon fontos, hogy olyan szakember vegye kezelésbe az ember fogsorát, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezik, és kellőképpen empatikus ahhoz, hogy a pácienst kezelni tudja. A barátnőm elmondása szerint Dr. Pénzes Andrea rendelkezik ezekkel a kvalitásokkal, ezért én mindenképpen ellátogatok majd hozzá, hogy megmentsem a lehengerlő mosolyomat. Nektek volt már részetek fogpótlásban korábban?

fogpótlás híd
Fogpótlás, híd, korona – költséges beavatkozások, de a szép mosolyért érdemes rászánni magunkat