Tuti tipp egy rendezvényszervező barátnőmtől

Régebben, mikor még kerestem az utam, és hogy vajon melyik szakma lenne nekem a megfelelő, megfordult bizony a fejemben a rendezvényszervezés. Egyrészt mert kreatív munka, mozgalmas és sok új embert lehet megismerni munka közben. Aztán végül ilyen-olyan okokból eltértem ettől az elképzelésemtől, de az egyik barátnőm, akit középiskola óta ismerek – Lilla -, ezzel foglalkozik. Rendezvényszervező lett, saját vállalkozása van, úgyhogy a maga ura. Borzasztó kreatív a csaj, olyan ötletei vannak, hogy csak pislogni szoktam, amikor meséli a dolgait. Legutóbb megkérték egy lánybúcsú szervezésére is, és az ilyen eseményekre ő általában szokott valami aprósággal kedveskedni a bulizóknak, mivel nem kis összeget hagynak ott nála. Mindig összeállít egy kis csomagot és ebben mindig van egy shea vajas testápoló, amit ő maga készít el.

Shea vaj natúr, finomítattlan 450 gramm | Humanity

Mindig ugyanonnan rendeli az alapanyagokat: a Humanity Áruház webshopjából. Ez egy olyan webshop egyébként, ahonnan mindenféle alapanyagokat be lehet szerezni saját készítésű kozmetikumokhoz. De ha valaki mondjuk tisztítószert szeretne csinálni, ahhoz is meg lehet találni itt a szükséges eszközöket.

Ahogy Lilla mesélte, ez egy rendkívül környezettudatos cég. Gyakorlatilag erre épül az egész, ez az alapelvük, ami a csomagolásokon is meglátszik. Ez a Shea vaj natúr, finomítattlan 450 gramm | Humanity, egy teljesen natúr, mindenféle adalékanyagtól mentes “készítmény”, és éppen ezért nagyon kíméletes is a bőrhöz. Lilla is a 450 grammos kiszerelést szokta vásárolni, ebből pedig 3-4 adag testápolót is el tud készíteni – nyilván attól függően, hogy hány fős a csapat, és mekkora tégelyekbe teszi.

A shea vaj mellett, szokott még illatanyagot is vásárolni, és természetesen, azt is csak innen. A kozmetikumokhoz való illatolajok 10 és 100 ml-es kiszerelésben kaphatók, és nem is kell belőlük sok, úgyhogy nagyon sokáig elég szokott lenni. Meg is mutatta nekem mennyiféle illat van: csoki, dinnye, kávé, különböző virágok, sőt még karácsony illatú is!

Amivel még fel szokta dobni a dolgot, és amitől igazán “csajos” lesz a testápoló, az a csillám. Mert bizony, a Humanity Áruháznál még azt is be lehet szerezni.

Amikor megtudtam, hogy így csinálgatja a kozmetikumokat, felmerült bennem a kérdés, hogy miért nem vesz meg inkább egy kész terméket?! De aztán megmutatta az árakat: hát bizony, sokkal, de sokkal kedvezőbb így a végösszeg, ráadásul ugye az ember tudja is, hogy mi van benne, és még csak nem is kell megfejteni az összetevők listáját ehhez.

Azóta már nekem is csinált testápolót, aminek az alapanyagait én válogattam össze az oldalról, és azóta egyébként nem is vagyok hajlandó mást használni, annyira bevált. Sőt mi több, azóta erősen gondolkozom azon is, hogy megpróbálkozom a sampon készítéssel, mert az utóbbi időben, nem bírja a “bolti” sampont a fejbőröm. Itt pedig minden környezetbarát, tehát nagyon kímélő, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ha beválik a saját gyártmányom, nyitok egy sampon gyárat otthon. Lilla annyira rákapott erre a webshopra, hogy “félek” én is így leszek, és majd mindent magamnak akarok megcsinálni.

Még egy kicsit olvasgatnom kell a témában, hogy mire kell figyelni, hogyan készül, de egészen biztos, hogy a Humanity Áruház oldaláról fogok mindent megrendelni: a tégelytől kezdve, a mindenféle adagolókon keresztül, egészen az utolsó kis szükséges eszközig és alapanyagig. Egyrészt azért, mert anyagilag is jól fogok kijönni, és tuti, hogy szuper gyorsan meg is fog érkezni minden, amit rendelek.