Webhosting szolgáltatás a legjobbtól

A rendezvényszervezés nehéz szakma, tele váratlan fordulatokkal. A legutóbbi rendezvényem sem volt kivétel, ahol a legfőbb előadó szaladt el egy perccel kezdés előtt, mert kapott egy sürgős telefonhívást. Futtában csak annyit kiáltott oda nekem: Professzionális szerver hosting szolgáltatások – RackForest. Ettől nem lettem sokkal okosabb. Aztán az egyik munkatársam megszánt és felvilágosított, hogy a rackforest.com az egyik legismertebb cég a számítástechnikai bérmegoldások terén. Legyen szó szerverterem bérléséről vagy webmester szolgáltatásról az ő nevük mindig ott van az élvonalban. Most az előadónk is tőlük kapott hívást, mert 24 órás műszaki ügyeletet is biztosítanak a szerverekhez. Valójában a műszaki adminisztrátor már elhárította a problémát, csak értesítette az ügyfelet, de ő mégis jobbnak látta odasietni. Szerencsére volt beugró előadó, így a rendezvényem nem sínylette meg a váratlan fejleményeket.

Rendkívül érdekes volt a téma, ezért otthon megnéztem magamnak a rackforest.com honlapját és rengeteg hasznos dolgot tudtam meg. Érthetően, egy-két szakszótól eltekintve köznapi szóhasználattal magyarázzák el, hogy mit is kínálnak ügyfeleiknek. Röviden összefoglalva: mindent, amire a KKV szektor vállalkozásainak számítástechnikai területen csak szüksége lehet.

Tulajdonképpen minden olyan szolgáltatás elérhető, ami egy kis, vagy pedig közepes méretű vállalkozásnak jól jöhet, mint például domain regisztráció, esetleg szoftver bérlés, szerver értékesítés, vagy éppen webmester szolgáltatások. VPN (azaz virtuális magánhálózat) szolgáltatást is nyújtanak! Ez pedig arra jó, hogy irodák, telephelyek megbízhatóan, védetten és teljes biztonsággal kommunikáljanak egymással és anélkül oszthassanak meg adatokat, hogy kívülről bárki hozzáférne. A helyszínek között még üzleti alkalmazások is biztonsággal futtathatóak. .

A szervertermek Budapest a VIII., X. és XIII. kerületben találhatóak. A tökéletes biztonságról pedig a portaszolgálat, a zártláncú videórendszer és az aspirációs tűzjelző rendszer gondoskodik. A hőmérsékletet folyamatosan mérik négy ponton is, ami a 22 (+/-2) ˘ C-t biztosítja. Ami a kényelmi szolgáltatásokat illeti, szünetmentes áramellátást és 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internet kapcsolatot is nyújtanak nekünk, csak hogy néhányat említsek.

Ha ez még nem lenne elég, az ügyfél kényelmére is abszolút odafigyelnek: 24 órás hozzáférési lehetőséget biztosítanak a szerverekhez, meghibásodás esetén IP konzolt is kapunk tőlük és az ügyfél személyes megjelenést kívánó ügyek esetén ingyen parkolhat a szervertermeknél. Ha pedig bármi probléma adódik, akkor a cég ügyfélszolgálata és az adminisztrátorok az év mindennapján elérhetők telefonon.

Szóval ne feledjétek, mert még rendkívül hasznos lehet: Professzionális szerver hosting szolgáltatások – RackForest.