A rendezvények megszervezése az én munkakörömben is szerepel

A rendezvényszervezés egy nagyon komplett szakma, a munkavégzés rengeteg különféle feladatból áll, nem véletlen, hogy az egyik ismerősöm is csak nehézkesen jutott be egy rendezvényszervezéssel foglalkozó céghez. Tudniillik, sok cég úgy van ezzel, hogy olyan emberekkel szeretnének együtt dolgozni és olyan embereket szeretnének foglalkoztatni, akiknek már nagy tapasztalata van a témában, esetleg még mellette nagyobb ismeretségi körrel is rendelkeznek. De kérdem én, hogy szerezzen valaki tapasztalatot és alakítson ki ismeretségi kört, ha nem tud dolgozni a szakmában? Vagy csak ímmel-ámmal, de inkább még úgy se.

Én is találkoztam már olyan céggel, klubtulajdonossal, fesztiválszervezővel vagy koncertszervezővel, aki gyakornokokkal és kezdőkkel egyáltalán nem akart együtt dolgozni, mert úgy vélik, hogy ők csak hátráltatnák a munkát. Egyébként hasonlókat tapasztalt már néhány könyvelő ismerősöm is, sőt, hallottam, hogy ott is szinte kihalásos módon megy a dolog.

Én ugyan nem ebben a szakmában dolgozom, de a munkámhoz hozzátartozik, hogy rendezvényeket, céges összejöveteleket is meg kell szerveznem. Vannak nálunk céges csapatépítő tréningek, amiket rendszerint én szervezek meg. De a szokásos karácsonyi bulik, esetleg a búcsúztatók is az én hatáskörömbe tartoznak. Ott vannak még aztán a különböző rendezvények, amiken a mi cégünk is részt vesz, vagy éppen azok, amiket mi szervezünk.

Izgalmas feladatokkal vagyok ellátva, elég komplex a munkám, sok időbe is telt, mire mindent rendesen betanultam, most pedig már szépen haladok felfele a ranglétrán és azt kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok magamra. Örülök, hogy sikerül azt az életérzést is megtapasztalnom, hogy milyen az, amikor tényleg szívből szereted a munkádat és nem gyomorgörccsel kell bejárnod minden reggel.